DCF INTENS +

Op naar de next level!
Deze nieuwe les biedt gepassioneerde en talentvolle leerlingen een verdiepende les waarin zij persoonlijk als artistiek zich verder kunnen ontwikkelen.
De leerlingen gaan zich verder ontwikkelen door hun “know how” (kennis over eigenlichaam en techniek) te gebruiken voor het zelf creëren van dansmateriaal, door in de huid te kruipen van een choreograaf. De leerling wordt ook uitgedaagd in het vinden van zijn of haar eigen danstaal. Iedereen beweegt op zijn of haar eigen unieke manier. Door alle technische vaardigheden raakt de eigen danstaal meer naar de achtergrond. In deze les willen we weer gaan ontdekken. Wie ben jij als beweger?

De verdieping willen we ook aanbieden door diverse activiteiten buiten de les, Voorbeelden hiervan zijn; het zien van dansvoorstelling, bezoeken van een academie en performance te geven.

Kleding: zwarte basis + zwarte sokken

Klassiek ballet

Klassiek ballet is een uitdagende academische danstechniek en wordt vaak als basis techniek gezien. Deze eeuwenoude danstechniek kent veel namen van technische passen en posities. Het leren van de basishouding en vervolgens het verfijnen van de bewegingen tot in de kleinste details is de uitdaging van elke Ballet leerling. Bij DCF wordt het russische vaganova systeem gehanteerd.

Voor de jongste groepen zal deze ballettechniek op meer speelse wijze aangeleerd worden.

Kleding:zwart balletpakje, roze maillot en witte/roze schoentjes met een splitzool + knot in haar (om de nek goed te kunnen zien)

Voor jongens: Zwarte broek + zwarte bovenkant + zwarte balletschoenen

Kleding 4-6 jarigen: roze balletpakje i.p.v. zwart (voor meisjes) zwart voor jongens

URBAn

BREAKDANCE

In de urban breakdance les staan kracht, trucs en vloerwerk centraal met de breakdance elementen als basis; energiek en explosief!

De dansstijl kenmerkt zich uit 4 elementen: De staande dansbewegingen (Top Rock) , het voeten en grondwerk zoals dansen op handen en voeten op op de rug), de freezes en de trucs.

Kleding: lange(!) Zwarte kleding en eigen donker gekleurde sneakers (geen buitenschoenen!)

DCF Intens

De DCF Intens lessen waren voorheen de voorselectie lessen en de contemporary selectie lessen.
Deze intens lessen bieden de leerlingen een uitdagende les waarin zij zich kunnen verdiepen in de westerse theater danstechniek (jazz, modern, enkele basis principes uit het ballet) en invloeden vanuit de hedendaagse stromingen zoals Urban en tricks vanuit gymnastiek. De techniek biedt de leerling een goede basis houding, kennis over hun eigen lichaam en hoe zij de technische vormen kunnen maken als individueel persoon. Het bredere dansvocabulaire dat zij ontwikkelen draagt allemaal bij aan de know-how van de leerling. Er wordt kennis gemaakt met begrippen als ruimte en tijd tijdens dansante en choreografische opdrachten om eveneens een artistieke ontwikkeling door te maken.

Kleding:
Zwart balletpak en zwart kort broekje en lange zwarte broek of legging, zwarte sokken en splitsole jazz schoentjes


Algemene Dansvorming (ADV)

Binnen deze lessen wordt er op een speelse manier gewerkt aan een goede houding, de basistechnieken en is er ruimte voor eigen expressie en creativiteit van de leerlingen. De muziek die gebruikt wordt binnen de lessen is zeer gevarieerd en ook bieden de lessen verschillende danstechnieken aan waardoor de leerlingen een breed scala aan dans meekrijgen.

Kleding in 4-6 groep: MEISJES: roze/wit balletpakje, witte panty, roze/witte balletschoentjes (voorkeur splitzool)
JONGENS: Zwarte kleding + zwarte sokken
Kleding vanaf 6+ groepen: zwarte broek, zwarte bovenkant + zwarte sokken of ballet-/jazzschoenen (met splitzool)

Workout

De workout danslessen zijn dé volwassenlessen voor iedereen die op zoek is naar de perfecte combinatie tussen dansen en trainen! In de les worden verschillende dansstijlen behandeld waaronder salsa, hiphop, dancehall en house en dit alles op een level waarin er gewerkt wordt aan conditie en uithoudingsvermogen! Het laatste kwartier worden er spierversterkende oefeningen gedaan zoals de buik-, bil-,rug- en beenspieren. Door de afwisseling van stijlen blijft de les een leuke uitdaging! Binnen de afro urban dance workout staan de meer urban en Afrikaanse stijlen centraal.

Kleding: Dansbare kleding en schoenen met een stevige zool worden aangeraden vooral voor de dance workout + handdoek. Voor de urban afro workout kan het ook op blote voeten of sokken.
Hiphop/Street

In de hiphop/street lessen staat de dansstijl centraal die van oorsprong op straat uitgevoerd werden en ontwikkeld zijn. In deze les wisselt flow en kracht zich af in stoere bewegingen waarin de bounce veel voorkomt!.


Kleding: Zwarte kleding en eigen sneakers (geen buitenschoenen!)

Peuterdans

De peuterlessen zijn de eerste kennismaking met dans. De leerlingen leren op een speelse wijze de eerste basis elementen en een goede basishouding. Van het dansen als een elfje tot een sneeuwvlokje dat dwarrelt door de zaal, het inlevingsvermogen en de creativiteit wordt volop ontwikkeld tijdens de les.


Kleding peuterdans: dansbare kleding

Modern

De moderne dans is een combinatie van techniek, expressiviteit en abstracte vormen. De muziek is uitlopend van instrumentaal tot zang.

Een belangrijke toevoeging op de moderne dansvorm is de diversiteit in het vloerwerk. De dansstijl word uitgevoerd op hedendaagse instrumentale en lyrische muziek.


Kleding: Zwarte bovenkant + zwarte Jazz broek of legging + zwarte sokken

DCF URBAN JAZZ

Urban is een verzamelnaam voor de diverse dansstijlen die van oorsprong op straat uitgevoerd werden. De bekendste Urban stijlen zijn hiphop, streetdance, house, afro urban en ladystyle. In urban wisselt flow en kracht zich af in stoere bewegingen.

Jazz is een academische techniek waarin terminologie, ritmische muziek,accenten en flow belangrijk zijn. Zo bestaat er lyrical jazz waar de tekst de leidraad is voor de beweging maar ook modern jazz, funky jazz en ga zo maar door!


Kleding:Zwarte bovenkant en zwarte onderkant (liefst ook een strakke variant voor de jazz bewegingen en de correcteis hierop) zwarte sokken en sneakers

Theater/
Musical

Binnen de musicallessen komen verschillende disciplines bij elkaar. Er wordt gewerkt met de theaterdisciplines zoals spel, acteren, en zingen. Deze disciplines komen samen met verschillende dansstijlen waarbinnen de dansstijl tap een grote rol speelt!

Kleding: tapschoenen + eigen keuze danskleding