Vooropleiding

Leerlingen die de vooropleiding volgen, zitten zowel in de urban selectie als in de contemporary selectie en volgen hiernaast 2 reguliere lessen (in de samenstelling en aantal wordt in overleg waar nodig uitzonderingen gemaakt). Daarnaast volg je gratis workshops binnen de dansschool, bezoek je gedurende het jaar de open dagen van dansacademies en voorstellingen en krijg je twee keer per jaar een rapport en wanneer gewenst tussentijdse individuele begeleiding en voorbereidingen bij eventuele audities.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is een uitdagende academische danstechniek en wordt vaak als basis techniek gezien. Deze eeuwenoude danstechniek kent veel namen van technische passen en posities. Het leren van de basishouding en vervolgens het verfijnen van de bewegingen tot in de kleinste details is de uitdaging van elke Ballet leerling. Bij DCF wordt het russische vaganova systeem gehanteerd.

Kleding:zwart balletpakje, roze maillot en witte/roze schoentjes met een splitzool + knot in haar (om de nek goed te kunnen zien)

URBAn

BREAKDANCE

In de urban breakdance les staan kracht, trucs en vloerwerk centraal met de breakdance elementen als basis; energiek en explosief!

De dansstijl kenmerkt zich uit 4 elementen: De staande dansbewegingen (Top Rock) , het voeten en grondwerk zoals dansen op handen en voeten op op de rug), de freezes en de trucs.

Kleding: lange(!) Zwarte kleding en eigen donker gekleurde sneakers (geen buitenschoenen!)

Voorselectie 2,3 & ADV+/voorsel.1

In de voorselectie werk je aan de basistechnieken van verschillende stijlen waarin de jazz techniek centraal staat.

Kleding voorselectie 2+3:Zwart balletpak met een zwarte Jazz broek of legging. Zwarte sokken en splitsole jazz schoentjes

Kleding ADV+/voorselectie 1:Zwarte top of balletpak, zwarte broek of legging of panty en zwarte sokken

Algemene Dansvorming (ADV)

Binnen deze lessen wordt er op een speelse manier gewerkt aan een goede houding, de basistechnieken en is er ruimte voor eigen expressie en creativiteit van de leerlingen. De muziek die gebruikt wordt binnen de lessen is zeer gevarieerd en ook bieden de lessen verschillende danstechnieken aan waardoor de leerlingen een breed scala aan dans meekrijgen.

Kleding in 4-6 groep: MEISJES: roze/wit balletpakje, witte panty, roze/witte balletschoentjes (voorkeur splitzool)
JONGENS: Zwarte kleding + zwarte sokken
Kleding vanaf 6+ groepen: zwarte broek, zwart topje, ballet-/jazzschoenen (met splitzool) of zwarte sokken   

Workout

De workout danslessen zijn dé volwassenlessen voor iedereen die op zoek is naar de perfecte combinatie tussen dansen en trainen! In de les worden verschillende dansstijlen behandeld waaronder salsa, hiphop, dancehall en house en dit alles op een level waarin er gewerkt wordt aan conditie en uithoudingsvermogen! Het laatste kwartier worden er spierversterkende oefeningen gedaan zoals de buik-, bil-,rug- en beenspieren. Door de afwisseling van stijlen blijft de les een leuke uitdaging! Binnen de afro urban dance workout staan de meer urban en Afrikaanse stijlen centraal.

Kleding: Dansbare kleding en schoenen met een stevige zool worden aangeraden vooral voor de dance workout + handdoek. Voor de urban afro workout kan het ook op blote voeten of sokken.
Urban/Hiphop
/StreetDANCE

Urban is een verzamelnaam voor de diverse dansstijlen die van oorsprong op straat uitgevoerd werden. De bekendste Urban stijlen zijn hiphop, streetdance, house, afro urban en ladystyle. In urban wisselt flow en kracht zich af in stoere bewegingen.

Kleding: Zwarte kleding en eigen sneakers (geen buitenschoenen!)

Peuterdans en kleuterballet

De peuter en kleuter lessen zijn de eerste kennismaking met dans. De leerlingen leren op een speelse wijze de eerste basis elementen en een goede basishouding. Van het dansen als een elfje tot een sneeuwvlokje dat dwarrelt door de zaal, het inlevingsvermogen en de creativiteit wordt volop ontwikkeld tijdens de les.

Kleding kleuterballet: roze balletpakje met witte/roze panty en roze of witte balletschoentjes

Kleding peuterdans: dansbare kleding

Modern & MODERN-Jazz

Modern
De moderne dans is een combinatie van techniek, expressiviteit en abstracte vormen. De muziek is uitlopend van instrumentaal tot zang.

Een belangrijke toevoeging op de moderne dansvorm is de diversiteit in het vloerwerk. De dansstijl word uitgevoerd op hedendaagse instrumentale en lyrische muziek.

Jazz
Jazz is een academische techniek waarin terminologie, ritmische muziek,accenten en flow belangrijk zijn. Zo bestaat er lyrical jazz waar de tekst de leidraad is voor de beweging maar ook modern jazz, funky jazz en ga zo maar door!

Kleding: Zwart mouwloos balletpak met een zwarte Jazz broek of legging + zwarte sokken

Contemporary Selectie

In de contemporary selectie wordt vooral aandacht besteed aan de moderne dans in combinatie met de klassieke ballet technieken. De lessen hebben een uitdagende technische insteek en het gaat vooral om details, flow en verlenging.


Kleding:Zwart mouwloos balletpak met een zwarte Jazz broek of legging + zwarte sokken

Theater/
Musical

Binnen de musicallessen komen verschillende disciplines bij elkaar. Er wordt gewerkt met de theaterdisciplines zoals spel, acteren, en zingen. Deze disciplines komen samen met verschillende dansstijlen waarbinnen de dansstijl tap een grote rol speelt!

Kleding: tapschoenen + eigen keuze danskleding