DCF CURSUSAANBOD

Peuterdans

De peuterlessen zijn de eerste kennismaking met dans. De leerlingen leren op een speelse wijze de eerste basis elementen en een goede basishouding. Van het dansen als een elfje tot een sneeuwvlokje dat dwarrelt door de zaal, het inlevingsvermogen en de creativiteit wordt volop ontwikkeld tijdens de les.


Kleding peuterdans: dansbare kleding, blote voeten of stroeve sokken of balletschoentjes

DCF Intens

De DCF Intens lessen waren voorheen de voorselectie lessen en de contemporary selectie lessen.
Deze intens lessen bieden de leerlingen een uitdagende les waarin zij zich kunnen verdiepen in de westerse theater danstechniek (jazz, modern, enkele basis principes uit het ballet) en invloeden vanuit de hedendaagse stromingen zoals Urban en tricks vanuit gymnastiek. De techniek biedt de leerling een goede basis houding, kennis over hun eigen lichaam en hoe zij de technische vormen kunnen maken als individueel persoon. Het bredere dansvocabulaire dat zij ontwikkelen draagt allemaal bij aan de know-how van de leerling. Er wordt kennis gemaakt met begrippen als ruimte en tijd tijdens dansante en choreografische opdrachten om eveneens een artistieke ontwikkeling door te maken.

Kleding DCF intens
Zwart balletpak (via Amarinske te bestellen) en zwart kort broekje en lange zwarte broek of legging, zwarte sokken en (via Amarinske te bestellen)splitsole jazz schoentjes

Let op: overleg even met Amarinske voordat je de jazz schoentjes aanschaft.

allround theater klas

Binnen deze lessen komen verschillende disciplines bij elkaar. Er wordt gewerkt met de theaterdisciplines zoals spel, acteren, en zingen. Deze disciplines komen samen met verschillende dansstijlen waarbinnen de dansstijl tap ook een grote rol speelt!

Kleding: tapschoenen + eigen keuze danskleding

Let op: veel leerlingen hebben nog tapschoenen die te klein zijn. Vénise zal in de les inventariseren wie welke tapschoenen nodig heeft en wie nog tapschoenen over heeft. De eerste lessen van het seizoen zal de les dus meer theater en zang omvatten vanwege het regelen van tapschoenen!


Workout

De workout danslessen zijn dé volwassenlessen voor iedereen die op zoek is naar de perfecte combinatie tussen dansen en trainen! In de les worden verschillende dansstijlen behandeld en dit alles op een level waarin er gewerkt wordt aan conditie en uithoudingsvermogen! Ook worden er spierversterkende oefeningen gedaan zoals de buik-, bil-,rug- en beenspieren. Door de afwisseling blijft de les een leuke uitdaging! Binnen de urban dance workout staan de meer urban en Afrikaanse stijlen centraal.

Kleding: Dansbare kleding en schoenen met een stevige zool worden aangeraden vooral voor de dance workout + handdoek. Voor de urban afro workout kan het ook op blote voeten of sokken.

Dans fusion

Binnen deze lessen wordt er net als bij ADV gewerkt aan een goede houding, de basistechnieken en is er ruimte voor eigen expressie en creativiteit van de leerlingen. De muziek die gebruikt wordt binnen de lessen is zeer gevarieerd en ook bieden de lessen verschillende danstechnieken aan waardoor de leerlingen een breed scala aan dans meekrijgen. In de dans fusion les zullen de verschillende stijlen meer vermengd worden waarbij niet alleen de bestaande danstechnieken maar ook andere mogelijke manieren van bewegen en eigen bewegingstaal ontwikkeld wordt. De dans fusion is een goede aanvulling of opvolging van de ADV les.

Kleding: zwarte basis + zwarte sokken

Hiphop/Street

In de hiphop/street lessen staat de dansstijl centraal die van oorsprong op straat uitgevoerd werden en ontwikkeld zijn. In deze les wisselt flow en kracht zich af in stoere bewegingen waarin de bounce veel voorkomt!.


Kleding: Zwarte kleding en eigen sneakers (geen buitenschoenen!)

Modern & contemporary

De moderne dans is een combinatie van techniek, expressiviteit en abstracte vormen. De muziek is uitlopend van instrumentaal tot zang.

Een belangrijke toevoeging op de moderne dansvorm is de diversiteit in het vloerwerk. De dansstijl word uitgevoerd op hedendaagse instrumentale en lyrische muziek.Kleding: Zwarte bovenkant + zwarte Jazz broek of legging + zwarte sokken

BaRRE WORKOUT

De barre workout dansles is dé volwassenlessen voor iedereen die op zoek is naar de perfecte combinatie van het trainen van kracht, flexibiliteit, souplesse en het verbeteren van je houding met ballet als basis. Het is een training die voor iedereen toegankelijk is omdat er geen niveau aan verbonden zit.


Kleding: Dansbare kleding en sokken of balletschoenen + handdoek.Klassiek ballet

Klassiek ballet is een uitdagende academische danstechniek en wordt vaak als basis techniek gezien. Deze eeuwenoude danstechniek kent veel namen van technische passen en posities. Het leren van de basishouding en vervolgens het verfijnen van de bewegingen tot in de kleinste details is de uitdaging van elke Ballet leerling. Bij DCF wordt het russische vaganova systeem gehanteerd.

Voor de jongste groepen zal deze ballettechniek op meer speelse wijze aangeleerd worden.

Kleding:zwart balletpakje, balletpanty en witte/roze schoentjes met een splitzool + knot in haar (om de nek goed te kunnen zien)

Voor jongens: Zwarte broek + zwarte bovenkant + zwarte balletschoenen

Kleding 4-6 jarigen: roze balletpakje i.p.v. zwart (voor meisjes) zwart voor jongens

Algemene Dansvorming (ADV)

Binnen deze lessen wordt er gewerkt aan een goede houding, de basistechnieken en is er ruimte voor eigen expressie en creativiteit van de leerlingen. De muziek die gebruikt wordt binnen de lessen is zeer gevarieerd en ook bieden de lessen verschillende danstechnieken aan waardoor de leerlingen een breed scala aan dans meekrijgen.

Kleding in 4-6 groep: MEISJES: roze/wit balletpakje, ballet panty, roze/witte balletschoentjes (voorkeur splitzool)
JONGENS: Zwarte kleding + zwarte sokken
Kleding vanaf 6+ groepen: zwarte broek of balletpanty, zwarte bovenkant + zwarte sokken of ballet-/jazzschoenen (met splitzool)

DCF URBAN +

Urban is een verzamelnaam voor de diverse dansstijlen die van oorsprong op straat uitgevoerd werden. De bekendste Urban stijlen zijn hiphop, streetdance, house, afro en ladystyle. In urban wisselt flow en kracht zich af in stoere bewegingen.


Kleding:Zwarte bovenkant en zwarte onderkant (liefst ook een strakke variant voor de jazz bewegingen en de correcteis hierop) zwarte sokken en sneakers

URBAn

BREAKDANCE

In de urban breakdance les staan kracht, trucs en vloerwerk centraal met de breakdance elementen als basis; energiek en explosief!

De dansstijl kenmerkt zich uit 4 elementen: De staande dansbewegingen (Top Rock) , het voeten en grondwerk zoals dansen op handen en voeten op op de rug), de freezes en de trucs. In de les worden de trucs gecombineerd met hiphop choreografieën.

Kleding: lange(!) Zwarte kleding en eigen donker gekleurde sneakers (geen buitenschoenen!)

WANNEER IS WELKE LES? BEKIJK HIER ONS ROOSTER!