DCF CURSUSAANBOD

Peuterdans

De peuterlessen zijn de eerste kennismaking met dans. De leerlingen leren op een speelse wijze de eerste basis elementen en een goede basishouding. Van het dansen als een elfje tot een sneeuwvlokje dat dwarrelt door de zaal, het inlevingsvermogen en de creativiteit wordt volop ontwikkeld tijdens de les.


Kleding peuterdans: dansbare kleding, blote voeten of stroeve sokken of balletschoentjes

DCF Intens

De DCF Intens lessen waren voorheen de voorselectie lessen en de contemporary selectie lessen.
Deze intens lessen bieden de leerlingen een uitdagende les waarin zij zich kunnen verdiepen in de westerse theater danstechniek (jazz, modern, enkele basis principes uit het ballet) en invloeden vanuit de hedendaagse stromingen zoals Urban en tricks vanuit gymnastiek. De techniek biedt de leerling een goede basis houding, kennis over hun eigen lichaam en hoe zij de technische vormen kunnen maken als individueel persoon. Het bredere dansvocabulaire dat zij ontwikkelen draagt allemaal bij aan de know-how van de leerling. Er wordt kennis gemaakt met begrippen als ruimte en tijd tijdens dansante en choreografische opdrachten om eveneens een artistieke ontwikkeling door te maken.

Kleding DCF intens
Zwart balletpak (via Amarinske te bestellen) en zwart kort broekje en lange zwarte broek of legging, zwarte sokken en (via Amarinske te bestellen)splitsole jazz schoentjes

Let op: overleg even met Amarinske voordat je de jazz schoentjes aanschaft.

Theater musical dans

Binnen deze lessen komen verschillende disciplines bij elkaar. Er wordt gewerkt met de theaterdisciplines zoals spel, acteren, en zingen. Deze disciplines komen samen met verschillende dansstijlen waarbinnen de dansstijl tap ook een grote rol speelt!

Kleding: tapschoenen + eigen keuze danskleding (bij voorkeur zwart)

Let op: veel leerlingen hebben nog tapschoenen die te klein zijn. Vénise zal in de les inventariseren wie welke tapschoenen nodig heeft en wie nog tapschoenen over heeft. De eerste lessen van het seizoen zal de les dus meer theater en zang omvatten vanwege het regelen van tapschoenen!


Workout

De workout danslessen zijn dé volwassenlessen voor iedereen die op zoek is naar de perfecte combinatie tussen dansen en trainen! In de les worden verschillende dansstijlen behandeld en dit alles op een level waarin er gewerkt wordt aan conditie en uithoudingsvermogen! Ook worden er spierversterkende oefeningen gedaan zoals de buik-, bil-,rug- en beenspieren. Door de afwisseling blijft de les een leuke uitdaging! Binnen de afro dance workout staan de meer niet westerse dansstijlen centraal.

Kleding: Dansbare kleding en schoenen met een stevige zool worden aangeraden + handdoek.


 

 

Dans MIX

Binnen deze lessen wordt er net als bij ADV gewerkt aan een goede houding, de basistechnieken en is er ruimte voor eigen expressie en creativiteit van de leerlingen. De muziek die gebruikt wordt binnen de lessen is zeer gevarieerd en ook bieden de lessen verschillende danstechnieken aan waardoor de leerlingen een breed scala aan dans meekrijgen. In de dans fusion les zullen de verschillende stijlen meer vermengd worden waarbij niet alleen de bestaande danstechnieken maar ook andere mogelijke manieren van bewegen en eigen bewegingstaal ontwikkeld wordt. De dans fusion is een goede aanvulling of opvolging van de ADV les.

Kleding: zwarte basis (bijvoorbeeld balletpak of zwarte top en zwarte broek, of rok+ zwarte sokken of balletschoentjes of jazzschoentjes

Hiphop/Street

In de hiphop/street lessen staat de dansstijl centraal die van oorsprong op straat uitgevoerd werden en ontwikkeld zijn. In deze les wisselt flow en kracht zich af in stoere bewegingen waarin de bounce veel voorkomt!.


Kleding: Zwarte kleding en eigen sneakers (geen buitenschoenen!)

Modern contemporary

De moderne dans is een combinatie van techniek, expressiviteit en abstracte vormen. De muziek is uitlopend van instrumentaal tot zang.

Een belangrijke toevoeging op de moderne dansvorm is de diversiteit in het vloerwerk. De dansstijl word uitgevoerd op hedendaagse instrumentale en lyrische muziek.Kleding: Zwarte bovenkant + zwarte Jazz broek of legging + zwarte sokken

SPITZEN / POINTE LES

De spitzenles is voor ervaren ballet dansers die op pointes willen leren dansen of dit aan het ontwikkelen zijn. 

 

Kleding: Balletkleding + eigen spitzen schoenen + bescherming

 

 

Klassiek ballet

Klassiek ballet is een uitdagende academische danstechniek en wordt vaak als basis techniek gezien. Deze eeuwenoude danstechniek kent veel namen van technische passen en posities. Het leren van de basishouding en vervolgens het verfijnen van de bewegingen tot in de kleinste details is de uitdaging van elke Ballet leerling. Bij DCF wordt het russische vaganova systeem gehanteerd.

Voor de jongste groepen zal deze ballettechniek op meer speelse wijze aangeleerd worden.

Kleding 6+ & 13+ :zwart balletpakje, roze balletpanty en roze schoentjes met een splitzool + knot in haar (om de nek goed te kunnen zien) jongens: zwarte basis

Kleding 9+ groep: Het zwarte balletpakje is via en op advies van Amarinske overeenstemmend met het selectiepakje.


Algemene Dansvorming (ADV)

Binnen deze lessen wordt er gewerkt aan een goede houding, de basistechnieken en is er ruimte voor eigen expressie en creativiteit van de leerlingen. De muziek die gebruikt wordt binnen de lessen is zeer gevarieerd en ook bieden de lessen verschillende danstechnieken aan waardoor de leerlingen een breed scala aan dans meekrijgen.

Kleding in 4-6 groep: MEISJES: roze/wit balletpakje, ballet panty, roze/witte balletschoentjes (voorkeur splitzool)
JONGENS: Zwarte kleding + zwarte sokken
Kleding vanaf 6+ groepen: zwarte broek of balletpanty, zwarte bovenkant + zwarte sokken of ballet-/jazzschoenen (met splitzool)

DCF HIPHOP sELECTIE

Urban is een verzamelnaam voor de diverse dansstijlen die van oorsprong op straat uitgevoerd werden. De bekendste Urban stijlen zijn hiphop, streetdance, house, afro en ladystyle. In urban wisselt flow en kracht zich af in stoere bewegingen.


Kleding:Zwarte bovenkant en zwarte onderkant + sneakers (binnenschoenen)

HIPHOP

commercial 

Je wordt in deze les uitgedaagd om krachtig en sierlijk te bewegen in een dynamische dansstijl. Sommige lessen zullen op heels gedanst worden.

 

Kleding:Zwarte bovenkant en zwarte onderkant + sneakers (binnenschoenen)